Условия за ползване и пазаруване в онлайн магазин LuxBelio.eu

Настоящите общи условия се дават на вниманието на потребителите, за да бъдат информирани потребителите за правата и задълженията им при ползване на информацията и услугите в сайта LuxBelio.eu. Всеки потребител, който използва за свой цели Електронен Магазин LuxBelio.eu, е обвързан с правилата на общите условия от момента на влизане в сайта до напускането му.

LuxBelio.eu е създаден като онлайн магазин и каталог за предоставяните продуктите за покупка от крайни клиенти и в момента на своята поръчка потребителят приема безусловно общите правила за използване на виртуалният магазин.

Администраторите на LuxBelio.eu си запазва правото да извършва промени в общите условия за ползване на електронен магазин LuxBelio.eu, без предварително известие към клиентите, но тези промени ще бъдат внасяни в тази страница за пълна информация.

Всички направени поръчки се доставят с куриерска фирма „ЕКОНТ-ЕКСПРЕС“ . Сроковете за доставка са от 24 до 48 часа ( В РАБОТНИ ДНИ ) в зависимост от населеното място http://www.econt.com/offices/. Всички поръчки направени след 16 часа се обработват и изпращат на следващия работен ден. Всички направени поръчки в почивни дни и официални празници, се обработват и изпращат в първия възможен работен ден. Възможно е временно изчерпване на даден артикул, той ще бъде наличен след определен период от време за това, може да направите справка на посочените телефони за контакт.

Също така можете да вземете поръчаните продукти от магазина ни в Търговски център „Хали“ Пловдив – ет.1 магазин №56 / магазина се намира по стълбите веднага в дясно. Разположен е на т.н. островче в Халите.


УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА


Преди да направите своята поръчка от електронния ни магазин, в момента на своята поръчка, автоматично се счита, че вие в правото си на потребител, сте прочели и сте се съгласили с условия на LuxBelio.eu за ползване на електронния магазин. В момента на направена поръчка, ще получите писмо на e-mail с подробностите за нея, което ще се счита за начало на сключване на дистанционен договор между двете страни – LuxBelio.eu и клиентът, направил поръчката. Същия този дистанционен договор ще бъде потвърден с директна връзка по телефон, за да бъдат направени всички уточнения по направената поръчка и при необходимост да се направят корекции на допуснати грешки или пропуски в подадената информация. Поръчки се обработват до 16 часа и всички подадени след 16 часа се обработват на следващия ден.

Също така с направата на поръчка от електронен магазин LuxBelio.eu, вие се легитимирате като възрастен човек навършил 18 години и сте в пълното съзнание, за това какво поръчвате. Изложената информация е такава каквато е и каквито и да било други интерпретации са лично ваша отговорност. В сайта LuxBelio.eu недвусмислено са изложени цени на всеки продукт, както и техните описания, за да бъде пределно ясно какво поръчвате. Цените в сайта са в лева и с начислен ДДС.

Администраторите, собствениците и фирмите доставчици на стоки в онлайн магазин LuxBelio.eu не носят отговорност за направени грешки от ваша страна, като поръчвате продукт, който след това решавате, че не съответства на вашите желания. В случай, че не сте сигурни какво искате да поръчате, можете да се свържете с нас на дадените телефони за контакт за консултация. Можете да прекратите подадената поръчка по телефона в рамките на деня, за да бъде преустановена. В противен случай, вие се съгласявате да заплатите разходите по изплащането и връщането на стоката, след като не сте ни осведомили своевременно и ние сме я изпратили на посочения от вас адрес.

При разминавания на направена поръчка и изпратена стока, ще се използва наличната документация, която сте получили по e-mail/ пощата ви и копие, което ще се пази от администраторите на LuxBelio.eu, за да бъдат направени съответните сравнения относно подаването на поръчката и нейното изпълнение. В този случай, че грешката е допусната от фирмите партньори на онлайн магазина, поръчка ще бъде върната и заменена, като разходите за куриер ще бъдат поети от фирмата доставчик на продуктите, като компенсация за направената грешка. В случай, че грешката е допусната от клиентът, то той ще поеме разходите по транспортирането на пратката по куриер и в двете посоки. Когато поръчката е изпълнена коректно и точно според направената поръчка в онлайн магазина – за връщане на стоката вие поемате разходите за куриер.

За да направите поръчка не е задължително да се регистрирате. Дадената лична информация няма да бъде разпространявана никъде и никога по каквито и да било причини. Потребителите се задължават да не разпространяват данните си за достъп в сайта на други лица. Ако даден потребител разпространи своите лични данни – потребителско име и парола на трети лица,администраторите на LuxBelio.eu не носят отговорност за нанесени материални или лични щети ,нанесени от трети лица.

LuxBelio.eu си запазва правото да прекратява регистрация на потребител, да премахва или редактира съдържание, да отказва достъп или изпълнение на поръчки, ако прецени това за необходимо.

Представител на фирмите в онлайн магазин LuxBelio.eu има право да уточнява по телефон или e-mail наличността на поръчаните стоки и сроковете на доставка, в момента на обработка на поръчката. Също така ще бъдат уточнявани адрес за доставка, данни за изискана фактура, второ или трето лице, което ще получи пратката или общо казано – всичко, което засяга интереса на клиента, за да получи коректно продуктите си.

Доставчиците на продукти в LuxBelio.eu не носят отговорност за закъснение в доставката на поръчаните продукти, ако има отклонение в тези срокове.

В цената на продуктите, които сте поръчали НЕ са включени цени за доставка и няма допълнителни такси. Цените са с включени ДДС – това са крайни цени за потребители. При доставка плащате сумата, която сме обявили в сайта за продукта и отделно цената за доставка от куриера по техните тарифи за населено място и тегло на продукта.

При подаване на поръчка потребителя задължително посочва адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка, за да може да бъде обработена и стартирана. При не попълване на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация за адрес и кореспонденция, то LuxBelio.eu няма да изпълни поръчката.

Потребителят се ангажира да потвърди направената поръчка, както и всички останали детайли по нея, след като администратор/служител на LuxBelio.eu се свърже с него по телефон или e-mail. Комуникацията по електронен път и по телефон са начините за сключване на дистанционни договори, при което служител в онлайн магазин LuxBelio.eu ще предоставя отново пълна информация за характеристиките на поръчания продукт, количество, цена, разходи за доставка и каквито и да било други подробности, относно получаването на стоката, начините за разплащане ,набор от документи,които ще съпътстват продуктът и други.

Ако поръчания продукт не е в наличност, клиентът ще бъде уведомен навременно.


УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА


Доставката се извършва от куриерска фирма, с която работят фирмите доставчици на продукти в LuxBelio.eu и прави доставката на адрес, посочен от потребителя. Плащанията на такса доставка се калкулира на база населено място и тегло на продуктът, като това става по тарифи на куриерската фирма. Потребителят се задължава да осигури достъп и лице за контакт, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя. Всички допълнителни разходи по доставката на куриерската фирма се поемат от клиентът.

Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. След направен преглед на пратката и я платите – това се счита за точно изпълнение на поръчката от фирмата доставчик на продукта. Ако след това желаете да я върнете разходите по куриер се поемат от вас – потребителя. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, се обръщате към фирмата куриер, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.

Доставки не се извършват в почивните дни и официалните празници.


ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКА


1.Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:

-видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания;
-възникнал дефект по време на транспортирането – тук се издава протокол от куриера за възникнал дефект при транспортирането
-цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
-констатирани липси

Горе-описаните рекламации могат да се направят 3 дни след получаване на пратката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.

Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед и се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи.

По силата на член 55(ал.1) от ЗЗППТ потребителят може да върне стоката в 14 дневен срок от деня на получаване на пратката, в случай че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил – опаковани и пазени, без да бъдат ползвани. Освен да върнат окомплектована стоката, тя трябва да бъде съпътствана с цялата документация, която е получена заедно с продуктът.


ВРЪЩАНЕ НА СТОКА


Важно! Пратките, които изпращаме на нашите клиенти, винаги има опция преглед. Имате възможността да прегледате продукта и да прецените дали ще го откажете /върнете или ще го платите. Моля, възползвайте се от тази опция, за да бъдат избегнати допълнителни усложнения. **Задължително е да правите преглед на долното бельо – бикини, прашки, боксерки, слипове, защото не подлежат на замяна или връщане, след като сте ги платили.

Съгласно законодателството потребителя има правото да се откаже от покупка без да дължи неустойка и без да посочва причина в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на продукта, за което ще трябва устно -по телефона, да уведоми служител от онлайн магазин LuxBelio.eu. Тъй като тук продуктите са бельо, то ние трябва да бъдем по-стриктни по хигиенни причини. Молим ви, за бърза реакция!

*За да върнете или замените продукти от LuxBelio.eu, е необходимо да спазвате правилата на нашия онлайн магазин.

1.Първа стъпка е да ни се обадите или да ни пишете в контактната форма възможно най-бързо. Налага се да бъдем по-стриктни при връщане или замяна на продуктите по хигиенни причини и за това ви молим за бърза реакция! Ние ще се свържем с вас допълнително, за да потвърдим заявката ви за връщане.

2.Втора стъпка: Продуктът трябва да се върне с куриерска фирма Еконт към адрес: гр. Пловдив офис Каменица – Без наложен платеж, с опция ПРЕГЛЕД. При връщането на продукти опаковка и етикета трябва да са неповредени. При повредена или непълна опаковка, без етикет, при следи от износване или каквито и да било други признаци на употреба,доставчиците на продукти към LuxBelio.eu си запазва правото да преценят дали да приемат връщането или да задържи част от стойността на продукта, сума която ще бъде съобщена след преценяване на щетите. Продуктите трябва да бъдат опаковани, така както сте ги получили и трябва да бъдат съпътствани с цялата документация, която е получена заедно с пратката.

*Транспортните такси са за сметка на клиента. Ние ще ви възстановим парите в рамките на 5 дни, ако бъдат спазени правилата по-горе.

*Изключения: Не се приемат за връщане след като са приети след преглед:

  • Долно Бельо – Бикини, Боксерки, Прашки, Мъжки Слипове и боксерки
  • Бански костюми

Не се възстановяват суми за Долно Бельо ( Бански ) , след като са приети след преглед  съгласно ЗЗП.


ОТГОВОРНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ


LuxBelio.eu носи отговорност само по Българското законодателство.
LuxBelio.eu не носи отговорност за неизпълнени договори по зададени поръчки в случай, когато са възникнали фактори, които са извън контрола на фирмата. За подобни ситуации LuxBelio.eu се ангажира да информира своевременно своите клиенти за това с цел подобрение на извършените услуги.